Λίμνη Πλαστήρα

image

Λίγα λόγια...

Η μαγευτική περιοχή της λίμνης Πλαστήρα βρίσκεται στην καρδιά της Ελλάδας στον νομό Καρδίτσας. Πρόκειται για μια τεχνιτή λίμνη την οποία εμπνεύστηκε ο Νικόλαος Πλαστήρας το 1935.Η κατασκεύη της ολοκληρώθηκε το 1959 ενω η επισήμη ονομασία της είναι Λίμνη Ταυρωπού. Απέχει από το κέντρο της Καρδίτσας 25χλμ.

Είναι ο ιδανικός προορισμός για όλες τις εποχές, καθως σε οποιά εποχή και αν επιλέξεις να την επισκευτείς θα σε εκπλήξει με την ομορφία και την γοητεία της. Καταλαμβάνει την οροσειρά των Αγράφων και αποτελεί στολίδι όχι μόνο των γύρω περιοχών αλλά ολόκληρης της Ελλάδος. Τα χωριά γύρω της όπως η Κερασια, το Κρυονέρι, η Νεράιδα, τα Καλύβια Πεζούλας, το Νεοχώρι, το Λαμπερό και πολλά άλλα είναι πραγματικά μοναδικά.

Μπορείτε να επισκεφτείτε τα διάφορα αξιοθέτα και μουσεία που υπάρχουν, καθώς επίσης και να κάνετε δραστηριότητες όπως τοξοβολία, ποδηλασία, πεζοπορία κ.α.

Στην περιοχή, θα βρείτε πολλές ταβέρνες και εστιατόρια που αναλαμβάνουν να ικανοποιήσουν ακόμη και τον πιο απαιτήτικο πελάτη. Λειτουργούν επίσης αρκετές καφετέριες και μπαράκια για την διασκέδασή σας, ενω τους καλοκαιρινούς μήνες διοργανώνονται πολιτιστικές εκδηλώσεις (πανηγύρια,συναυλίες) καθώς και αθλητικές δραστηριότητες παγκοσμίου βεληνεκούς όπως το τρίαθλο X-terra.

Χάρτης

image